Sinds deze maand krijgt het OCMW een halve dag per week ondersteuning van een medewerker die gespecialiseerd is in verslavingsproblematieken. De maatschappelijk werkers van de sociale dienst verwijzen cliënten met een drugs- of andere verslaving voortaan naar deze persoon door.

Daarnaast biedt deze medewerkster ondersteuning tijdens dossierbesprekingen of werkt ze samen met het team projecten uit rond verslaving.

Inwoners of cliënten van het OCMW kunnen zelf niet rechtstreeks een afspraak maken bij de nieuwe drughulpverlener. Wel kunnen maatschappelijk werkers er beroep op doen. Deze ondersteuning blijkt een noodzaak.

Uit onderzoek weten we dat de maatschappelijk werkers op het OCMW vaak in contact komen met verslavingsproblematieken én dat verslavingen vaak een oorzaak zijn voor de problemen van cliënten.

Aanspreekpunt rechtstreeks voor inwoners

Mol heeft één voltijdse drughulpverlener die werkt vanuit het CAW, Andy Malfait. Hij zorgt voor eerstelijnsaanbod en is dus wel rechtstreeks bereikbaar voor inwoners via 0473 12 01 52 andy.malfet@cawdekempen.be. Het kantoor van Andy bevindt zich in het JAC. Beide hulpverleners werken in de toekomst nauw samen.

Meer info: OCMW, sociale dienst, 014 33 15 11, socialedienst@ocmwmol.be